یکی از فعالیت های مهم این شرکت اجرای پروژه های پایپینگ در صنایع نفت و گاز است که این پروژه ها، شامل اجرای پروژه های پایپینگ در پالایشگاه های در حال ساخت و یا پالایشگاههای در حین سرویس بوده است. این پروژه ها با توجه به نوع متریال به کار گرفته شده در لوله ها و اتصالات به گروه بندی های متفاوت مانند فولاد های کربنی، فولاد های زنگ نزن، لوله های پلی اتیلنی پر فشار، لوله های کامپوزیتی و فولادهای آلیاژی تقسیم بندی میشوند، که هر یک بسته به شرایط و نوع سیال، کاربرد مخصوص به خود را دارد. این شرکت تجربه ده ها پروژه پایپینگ با انواع متریال های نام برده را داشته است، که در اینجا تنها برخی از پروژه های اجرا شده توسط متخصصین و مهندسین این شرکت در ارتباط با متریال ها و آلیاژ های فوق اشاره شده است:
اجرای خطوط لوله های فلزی آتش نشانی پالایشگاه اول پارس جنوبی
خطوط لوله آتش نشانی کامپوزیتی (GRE) در پالایشگاه چهارم پارس جنوبی
اجرای پروژه لاین بخار پالایشگاه دوم پارس جنوبی
اجرای پروژه لاین پلی اتیلن پالایشگاه چهارم پارس جنوبی
اجرای خظوظ پر فشار گاز ترش در پالایشگاه دوم پارس جنوبی
اجرای پابپینگ با متریال استنلس استیل در پالایشگاه سوم
طرح اصلاحی خطوط پایپینگ مرتبط با مبدل های حرارتی پالایشگاه شیراز
هر پروژه صنعتی بنا به زیرساخت، اهداف و حوزه فعالیت نیاز به ملزومات و البته متریال مخصوص به خود مانند لوله را دارد. مهندسان شرکت پرتو آزمای زاگرس که در این زمینه فعالیت میکنند، نقش مهمی در انتخاب و مدیریت این پروژه ها دارند. آنها باید از محل اجرای سیستم لولهکشی نقشهبرداری کنند و طرحی از عملکردهای موردنیاز لوله را تدارک ببینند. انتخاب مواد مناسب و ارزیابی ملزومات پروژه از حیطه وظایف مهندسان پایپینگ این شرکت است. ارزیابی قیمت لوله صنعتی، حجم و تعداد متریال هم از اقداماتی است که مهندسان ما در ارزیابی و تخمینشان نقش دارند.
مراحل انجام طراحی و قبل از نصب پایپینگ نفت و گاز
• نقشه P& ID
• نقشه پلات پلان
• نقشه ایزومتریک
اولین مرحله در طراحی و نصب پایپینگ صنعتی آماده کردن نقشه P& ID میباشد. در این نقشه کلیه تجهیزاتی که در هر بخش قرار است استفاده شود مشخص میشود و ارتباط تمامی تجهیزات باهم، روش های کنترل، فاکتور های دما، فشار،متریال ها قابل مشاهده میباشد. نقشه پلان پلات دومین مرحله از طراحی و نصب پایپینگ صنعتی میباشد. این نقشه مکان های مختلف از مکانی که قرار است پایپینگ در آنجا انجام شود را با جزییات مشخص میکند. این نقشه معمولا تجهیزاتی از قبیل اسپیرها، پایپ رک ها، جایگذاری خطوط لوله را مشخص میکند. نقشه ایزومتریک سومین مرحله از طراحی و نصب پایپینگ صنعتی به شمار میرود. به وسیله این نقشه میتوان حالت های سه بعدی را در روی کاغذ به صورت دو بعد نشان داد و معمولا این نقشه مشخص کننده اطلاعات تکمیلی از جمله انواع سرجوش ها، اسپول بندی و ومتریال مورد نیاز را مشخص میکند. طراحی و نصب پایپینگ صنعتی نیازمند مهندسان متخصص در این زمینه میباشد و مهندسان باید بتوانند با کمترین مصالح و اتصالات در لوله کشی، کوتاه ترین مسیر ها را برای خطوط لوله انتخاب کنند. از طرفی دیگر در طراحی و نصب پایپینگ صنعتی استفاده از تجهیزات باکیفیت از اهمیت زیادی برخوردار میباشد.